Esport blir allt större och nu är det även möjligt att betta på den här sporten, precis som man bettar på exempelvis fotboll. Unibets grundare tror dock att esport är för nödigt för allmänheten att betta på.

12435504-grey-keyboard-with-green-enter-button-global-gaming

Enligt den här artikeln tror inte Unibets grundare på att betting på esport eller så kallad fantasy sports kommer att bli stort i Sverige. Det har redan blivit en succé i USA men han tror inte att det kommer att fungera lika bra i Europa. Varför fantasy sports har blivit stort i USA tror han beror på att det funnits stora begränsningar kring internetspel men i Europa har man alltid kunnat betta på sitt favoritlag i fotboll eller någon annan populär sport. Han tror inte heller att betting på esport kommer fungera i Europa eftersom fenomenet är så pass nördigt att de som tittar inte behöver betta för att det ska bli intressant. Betting tilltalar främst när man vill spetsa underhållningen, vilket inte behövs i det fallet.

Poker mer poppis

Huruvida Unibets grundare har rätt om detta eller inte återstår att se. Klart är i alla fall att man än så länge föredrar att spela poker på nätet eller tippa på sina favoritsporter som exempelvis fotboll eller hockey. Betting på den här typen av sporter har en lång historia i Sverige och det har även pokerspelandet. För ett par år sedan var det oerhört populärt att ge sig ut på nätet för att spela ett parti poker med vänner eller folk från andra sidan jordklotet. Det var även minst lika populärt att spela ett parti poker hemma och pokersetet blev till och med årets julklapp ett år. Läs mer.

Kan gå om Champions League

I USA och England är dock bettingen på esport hetare än någonsin och hos SBC News kan man läsa att bettingen på esporten League of Legends beräknas gå om Champions League i omsättning snart. Ett annat land som lagt mycket pengar på betting på esport de senaste tiden är Tyskland, så det kanske inte är helt orimligt att bettingen på esporten tar över Europa inom en snar framtid.