Spelmissbruk bland unga är ett utbrett problem och en person som blivit uppmärksammad är 19-årige Marthin Latvalehto i Nättraby som öppenhjärtigt gått ut och berättat öppet om sitt missbruk – i syfte att hjälpa andra i samma situation.

”– Jag levde i en bubbla. Man hamnar där i bubblan, där du inte bryr dig om någon annan. Jag kände mig mer eller mindre osårbar. Även om jag förlorade 30 000 kronor under en kväll tänkte jag bara att det där vinner jag tillbaka nästa kväll” Läs mer.

Tidigare har vi sspelmissbruk, casino, förlora man slotskrivit om en studie med en ny modell för hur man ska komma till bukt med sitt spelmissbruk, och någon som faktiskt kommit ut sitt missbruk och även berättar öppet om det är 19-årige Marthin Latvalehto. För honom kom vändningen när hans föräldrar av en händelse hittade en lapp med en nedtecknad spelskuld på och sedan tvingade Marthin att söka hjälp. Men vägen till ett spelfritt liv har inte varit enkelt och det värsta enligt Marthin är att leva med alla svek. Han lurade både vänner och familj plus att han ljög för både sig själv och sin omgivning. Inte hade han problem. Men det hade han. Marthin gick nämligen från ett normalt spelbeteende som kretsade kring att spela för mellan 50 till 500 kronor under en hel helg till att spela bort en månadslön på poker under en enda kväll.

Spelfri i ett år och varnar för spel

Nu har Marthin varit spelfri i över ett år, vilket han endast klarat genom ett starkt stöd från familj och hjälp från riktiga behandlingsproffs som hjälper honom. Men han har som sagt klarat att bli fri från spelets grepp och nu vill han hjälpa andra och också varna för och sprida information om hur snabbt spelandet kan gå över i ett missbruk.