De två misstänka för rånet med pistolhot mot Svenska Spels vd Lennart Käll står i beredskap att åtalas inom några veckor. Det sker dramatiska saker i spelets och spelandets värld.

Spelombud ATG Svenska spelDet händer alltid mycket i spelvärlden och för att hänga med vad för casinospel som utkommit samt vad som händer generellt är det alltid enkelt att kolla via Lotteriinspektionens egna hemsida och se vad som kommit på tapeten.

Något som blivit uppmärksammat under den senaste tiden är pistolrånet mot vd:n för Svenska Spel, Lennart Käll. Nu har två män misstänkta och det är två som tidigare är ostraffade men som brottats med spelmissbruksproblematik. I Expressen skrivs det hur de två misstänkta gärningsmännen känner sig plågade av ångest och depression på häktet.

Ostraffade och med fasta jobb

I personutredningarna kan en läsa att männens liv hade tydliga sprickor, även om de utåt sett tycktes leva stabila liv. Trots att de är ostraffade sedan tidigare samt haft medel – till medelhöga årsinkomster hade den ena en stor spelskuld som han betalade av 10 000 kronor i månaden på. Den andra misstänkte uppgav att han spelar för mellan 2 000 till 3 000 kronor i månaden. Åtalet väntas nu inom bara ett par veckor och vi får se hur det går och vad domen slutligen blir för de två männen.

Den ena försvararen tycker vidare att utredningen tar alldeles för lång tid, på så sätt att det nästan är orimligt. Men det verkar vara så att polisen har knappa resurser och endast en polis utreder ärendet. Inte högsta prioritet alltså. Männen som sitter i häktet mår enligt egen utsago väldigt dåligt. De är båda utbildade, har fasta jobb och är ostraffade på det stora hela, med undantag för en trafikbot. Att de nu misstänks för att ha riktat en pistol mot direktörens huvud är alltså något som är en gåta. Kanske reds detta ut mer utförligt under rättegången.