Telefonförsäljare
Kvinnan på bilden har inte med texten att göra

Lotterier har länge varit ett bra sätt för föreningar att få i pengar. Nu har denna inkomstkälla upptäckts av bedragare. Det finns flera lotterier som på olika sätt marknadsför sig aggressivt, och som man absolut inte ska tacka ja till.

Från Haparanda i norr till Vittsjö i söder har svenskar blivit uppringda av telefonförsäljare som försöker få dem att börja prenumerera på lotter med vinstgaranti. Lotterierna heter Europalotteriet, Europaspelet och liknande saker.

Samtliga som blir uppringda får veta att de redan är i final, och att de därmed är garanterade vinst. De måste dock köpa en prenumeration på lottpaket, som kostar mellan 279 och 899 kronor i månaden, i tre månader. Sedan går det inte att säga upp prenumerationen förrän långt efter att minimitiden har löpt ut. Minimitiden är den tid som man i säljsamtalet fått höra är den kortaste tid man förbinder sig för när man tackar ja.

Programmet Plus har gjort ett inslag om Europaspelet, som är ett av de lotterier som man ska akta sig för. Mer om programmet finns att läsa här. Under artikeln, i en kommentar, finns svaret från spelbolaget.